Adaugă la favorite Adaugă la favorite    Tipăreşte Tipăreşte

sys_ticrate (fps) - 500 sau 1000 ?

Constatam ca s-a inceput o campanie sustinuta pentru dezinformarea detinatorilor cu privire la "setarea minune" de 1000 FPS ce foarte multi atotstiutori considera ca reprezinta "salvarea" pentru o latenta/ping mai bun atunci cand ne populam serverele cu straini, proveniti din bine cunoscutele "drop-uri". Incepand cu 01.10.2014 Krond permite oricarui client sa-si faca upgrade la 1000 FPS direct din zona clienti, fara nici un fel de taxa suplimentara.

Am incepe sa mentionam ca odata ce serverul este modificat la 1000 FPS, responsabilitatea unui gameplay fluent (hitbox) nu mai este de datoria noastra ... noi recomandam, garantam si sustinem valoarea de 500 FPS ca fiind singura solutie pentru a pastra un echilibru / raport cat mai bun intre calitatea gameplay-ului si latenta.


De ce 1000 FPS ? Este adevarat, primul efect (imediat vizibil) al acestei valori o reprezinta o latenta mai mica cu aproximativ 25-30% fata de 500 FPS, insa lucrurile nu se opresc aici ... nu este totul sa avem un ping mai bun pe server, asta nu inseamna aproape nimic in raport cu efectele negative ce le poate aduce aceasta valoare pentru jucatorii externi - in cazul in care avem un server populat cu trei sferturi Romani (latenta 5-50) si restul straini (latenta 80-200), atunci ne putem astepta aproape imediat la nemultumiri din partea jucatorilor intrucat serverul va procesa framerate-urile la o valoare mult mai mare, asigurand o latenta mai mica insa o calitate a gameplay-ul deplorabila (reclamatiile in care gloantele nu nimeresc nimic, crash-uri inexplicabile sau framari nu vor intarzia sa apara), sunt foarte multe exemple obiective pe internet / youtube cu privire la aceasta si nu vom intra noi in detalii, aceasta valoare NU ESTE recomandata sub nici o forma pe un server public de CS 1.6, decizia va apartine intru-totul. Fiecare detinator are datoria sa se documenteze complet si sa decida asupra propriului serviciu, noi ne asumam cresterea incarcarii procesorale cu 30-40% a serviciului tau fara nici un fel de cost suplimentar.


Bun, cand este recomandat 1000 FPS pe un server public ? Valve (producatorul jocului) spune ca in nici o situatie, totusi ... din testele noastre am obtinut o performanta mai buna a gameplay-ului in cadrul serverelor de cel mult 24 sloturi (11v11 + 2 rezervari) cu jucatori avand latenta de cel mult 65 (high-ping-kicker ruland), in aceste conditii putem spune intr-adevar ca serverul ruleaza mult mai bine la o valoare a framerate-ului mai mare, asigurand fiecarui jucator o rata de procesare a frame-urilor de partea serverului net superioara. Serverele de war spre exemplu, unde toti jucatorii sunt de regula din Romania (latenta mica) sunt recomandate la 1000 FPS pentru o performanta mai ridicata. Nu latenta (PING-ul) este totul! Peste aceste limite am intampinat: crash-uri inopinante, framari inexplicabile, hitbox deficitar ... adica afectarea celor ce inseamna un gameplay de calitate.


De ce permitem 1000 FPS daca nu il recomandam ? Dintr-un motiv foarte simplu, contractarea pietii de gamehosting CS 1.6 din Romania precum si aparitia peste noapte a unor furnizori anonimi considera foarte oportun sa adopte politica "1000 FPS" ca standard, acuzand in acelasi timp marii furnizori de incompetenta ori lipsa de resurse pentru a impune acest standard, atragem atentia asupra faptului ca societatea noastra nu si-a transformat niciodata clientii in cobai cibernetici si nici nu ne dorim acest lucru. Pe cale de consecinta, in contextul actual putem doar sa recomandam si sa ne transmitem punctul de vedere ... decizia insa va apartine voua! Incercam pe cat posibil sa va informam corect si complet indiferent daca decideti sau nu sa beneficiati de serviciile noastre, nu acceptati sa fiti inselati !Cu consideratie,
Westfarm
Krond Solutions SRL


Ţi-a folosit?

Citiţi şi

Powered by WHMCompleteSolution