Adaugă la favorite Adaugă la favorite    Tipăreşte Tipăreşte

HELP ! Serverul meu Windows 2003 consuma doar un procesor din cele 2 >=

Daca serviciile rulate consuma decat un singur core din cele 2 disponibile (spre exemplu) asta inseamna ca serviciile rulate nu sunt optimizate pentru multicore - pentru asta avem de ales intre doua situatii:

 

1. Daca avem mai multe servicii, le putem face balansare procesorala (CPU AFFINITY din Taskmgr) - unul il mutam pe CPU1 altul pe CPU2 astfel incat incarcarea sa fie distribuita pe ambele procesoare (vezi foto)

 

 

 

 

2. Rulam respectivul proces printr-un deamon ce ne si autorestarteaza serviciul in cazul in care acesta primeste crash - dar si balanseaza incarcarea intre cele doua procesoare. Este vorba de ServerDoc (http://www.serverdoc.com)

 

 

 

 

NOTA: Sa luam un exemplu curent, un client ce gazduieste servere de Counter-Strike si-a instalat panoul de control GameCP - ei bine acest panou este cat se poate de configurabil ... asadar putem implementa serverdoc.exe in el foarte simplu prin adaugarea executabilului in directorul clientului si apoi modificarea configuratiei GameCP astfel incat sa execute "serverdoc.exe hlds.exe -console -game cstrike [...]" si nu "hlds.exe -console -game cstrike [...]"

Ţi-a folosit?

Citiţi şi

Powered by WHMCompleteSolution