Adaugă la favorite Adaugă la favorite    Tipăreşte Tipăreşte

Serviciile gazduite de mine au lag (latente mari la transferul de date) ce e de facut ?

In primul rand trebuie stabilit daca aceste probleme sunt din cauza retelei sau din cauza incarcarii serverului ... cea mai simpla metoda pentru a stabili acesta sunt urmatoarele actiuni:


Start -> Run -> cmd (sau consola ssh pentru sistemele windows)

Atentie: Testele se vor face atunci cand serverul are o incarcare de retea mai mica sau egala cu 50% din banda totala metropolitana alocata serviciului


Daca raspunsul la ping (ms - latenta) pentru urmatoarele destinatii este mai mic sau egal cu 2ms atunci reteaua interna este in regula:

a) 89.44.246.1

b) 94.177.106.1


Daca raspunsul la ping (ms - latenta) pentru urmatoarele destinatii este mai mic sau egal cu 12ms atunci reteaua este in regula:

a) www.rdsnet.ro

b) www.k.ro

c) www.ronix.ro

d) www.interlan.ro

e) www.mediasat.ro

f) www.canals.ro


In cazul in care testele de retea arata ca problemele sunt din acest segment se va consulta un analizator de trafic pentru serverul dedicat (iptraf, vnstat pentru linux) si se va evalua daca incarcarea serverului dpdvd al latimii de banda alocata nu este foarte apropriata de maxim. (De exemplu daca avem trafic in momentul testelor de 95Mbps iar banda noastra alocata este de 100Mbps atunci valorile rezultate din testele cu ping sunt intemeiate si nu aduc in discutie o problema din partea Krond.


In cazul in care testele de retea sunt in regula si nu aduc in discutie o problema din cadrul acestui segment atunci inseamna ca problema apare la nivel de serviciu instalat si rulat pe serverul dvoastra - acel serviciu probabil nu are de unde sa mai 'manance' din procesor si incepe sa genereze mai putine FPS-uri decat este setat - in aceasta situatie calculul de frame-uri scade dramatic si latenta in cadrul serviciilor ce ruleaza este variabila, fiind dependenta de CPU. Se va citi urmatorul tutorial pentru un ballancing intre core-uri (Windows 2003 Server) in cazul sistemelor multi-core http://billing.krond.org/knowledgebase.php?action=displayarticle&catid=23&id=66.

 

 

 

Daca tot nu ati rezolvat problema, contactati-ne printr-un ticket de asistenta in scopul localizarii si rezolvarii problemei.


Ţi-a folosit?

Citiţi şi

Powered by WHMCompleteSolution