Adaugă la favorite Adaugă la favorite    Tipăreşte Tipăreşte

HLSTATSX: CE - Recomandari cu privire la optimizarea capacitatii de stocare utilizate

In cadrul unei statistici active, deamon-ul HLX receptioneaza si proceseaza foarte multe informatii, care ... pentru anumite comunitati se dovedesc inutile pe termen lung. Multi detinatori construiesc statistici saptamanale cu ajutorul carora acorda anumite premii si nu numai. In continuare va vom prezenta o serie de setari ce pot fi administrate din zona de administrare a statisticii HLSTATSX: CE.

 

NOTA: In cazul in care va hotarati sa urmati o procedura de optimizare din cele prezentate mai jos, va recomandam sa intrati in zona clienti -> serviciu HLX - si sa INCHIDETI deamon-ul de statistici. In caz contrar, se pot produce anumite erori iremediabile in baza de date ce atrage dupa sine reinstalarea acesteia si pierderea tuturor statisticilor inregistrate pana in acel moment.

 


1. Functia de inregistrare a chat-ului

In anumite cazuri, chat-ul contorizat de statistica hlx poate ajunge la dimensiuni impresionante ... de cele mai multe ori chiar mai mari decat statisticile compilate. Mare parte din cele inregistrate sunt comenzi catre server de genu (/rs, /restart, /rank, /changerace) - sau chiar si foarte multe comentarii de la jucatori.


Pentru dezactivare, intrati in zona de administrare a statisticii dumneavoastra, utilizand numele de utilizator admin si parola afisata in zona clienti, navigati catre HLstatsX:CE Settings si setati:


Show Chat nav-link: Hide

Log player chat to database: No


Bineinteles, dupa efectuarea acestor setari - este nevoie sa restartam deamon-ul de statistica pentru a incarca noile setari.

Pe langa asta, daca statistica a functionat timp indelungat - ar fi benefic sa stergem toate inregistrarile de chat prin accesarea zonei de administrare a statisticii HLX -> Full or Partial Reset > All games > bifam "Delete Chat Events".2. Numarul de zile pe care se face statistica


Precum am amintit la inceputul articolului, HLX-ul contorizeaza implicit, ultimele 28 de zile de statistica - cele mai vechi de aceasta valoare fiind ascunse/sterse. Daca ne intereseaza pastrarea si generarea statisticilor pe o perioada mai scurta, putem naviga in zona de administrare a statisticii hlx -> HLstatsX:CE Settings - si setati valoarea

 

*HLstatsX will automatically delete history events from the events tables when they are over this many days old. This is important for performance reasons. Set lower if you are logging a large number of game servers or find the load on the MySQL server is too high


la un numar mai mic de zile, de exemplu daca ne intereseaza sa afisam ultimele 14 zile de statistica, aici vom introduce aceasta valoare


Daca statistica a functionat timp indelungat cu o alta setare mai mare decat noile setari, este necesar sa actionam functia:


Clean up Statistics
Delete all inactive players, clans and corresponding events from the database.


In vederea curatarii bazei de date.


ATENTIE: Valoarea implicita de 28 zile NU atrage dupa sine resetarea automata a statisticilor la fiecare 28 de zile, ci compilarea/afisarea/contorizarea statisticilor pe ultimele 28 de zile - in fapt: un kill inregistrat acum 29 zile nu va mai fi afisat in pagina HLX.

Ţi-a folosit?

Citiţi şi

Powered by WHMCompleteSolution